+36 23 920 080

Arcon Hungary kft

Technológia

Domino kiskarakteres nyomtató berendezés

Napjainkban a Domino A-széria vitathatatlanul az egyik vezető nyomtató a kiskarakteres nyomtatás területén. 

A kiskarakteres tintasugaras nyomtató előnyei közé tartozik a precizitás, a gyorsaság, és a megbízhatóság. Ezek a modern készülékek hálózatra köthetőek és a nagyon apró tintacseppek nagysebességű kilövésével jelölik a termékeket. A tintacseppek elektromos mező hatására térnek ki, így kialakítva a különféle karaktereket, szöveget, grafikát, vagy akár vonalkódot a jelölendő felületen.

A széles körben elterjedt technológiát különféle ipari ágazatok használják napjainkban az üveg , a műanyag , a fém , a gumi, és a PET anyagok jelölésére, valamint egyéb termékre való nyomtatásra. Tudjon meg többet a felhasználási területekről.

Hogyan működik

CIJ.gif

 

tintasugaras nyomtató működése egyszerű és könnyen használható. Az A-szériás Domino nyomtatók nyomtatófeje az ú.n. heater plate-ből, drop generator-ból, nozzle plate-ből, charger plate-ből, deflectorból és gutterből áll. A speciális tinta a 40, 60, vagy 75 mikronos nyomtatófejen keresztül apró cseppek formájában kerül fel a jelölendő felületre. A cseppek eltérítéséről és így a karakterek formájának kialakításáról az elektromos töltésű deflector gondoskodik.

Az elektrosztatikus mező hatására a tintacseppek útja módosul, ez a kitérítés, illetve a jelölendő tárgy mozgása teszi lehetővé a jelölést. Azok a tintacseppek, melyek útját nem módosítja a deflector a gutteren keresztül kerülnek vissza a tinta körbe, ahonnan a vákuum a festék tartályba szívja vissza azokat. Ezáltal a transzferálás tintasugaras nyomtatóval hatékony, gyors, és használható termékek széles skáláján. Kérdéseivel forduljon hozzánk bátran!