+36 23 920 080

Arcon Hungary kft

Technológia

Napjainkban a Domino vitathatatlanul az egyik vezető gyártó a kis karakteres ipari nyomtatókat illetően. (A-Széria)

Ezek a modern készülékek hálózatra köhetőek és a nagyon apró tintacseppek nagysebességű kilövésével jelölik a termékeket. A tintacseppek elektromos mező hatására térnek ki, így kialakítva a különféle karaktereket (szöveget, grafikát, vonalkódot) a jelölendő felületen.

A széles körben elterjedt technológiát különféle ipari ágazatok használják napjainkban üveg, műanyag, fém, gumi és egyéb termékek jelölésére.

Hogyan működikAz A szériás Domino nyomtatók nyomtatófeje az ú.n. heater plate-ból, drop generator-ból, nozzle plate-ből, charger plate-ből, deflectorból és gutterből áll. A speciális tinta a 40, 60, vagy 75 mikronos nyomtatófejen keresztül apró cseppek formájában kerül fel a jelölendő felületre. A cseppek eltérítéséről és így a karakterek formájának kialaktásáról az elektromos töltésű deflector gondoskodik.

Az elektrosztatikus mező hatására a tintacseppek útja módosul, ez a kitérítés, illetve a jelölendő tárgy mozgása teszi lehetővé a jelölést. Azok a tintacseppek, melyek útját nem módosítja a deflector a gutteren keresztül kerülnek vissza a tintakörbe, ahonnan a vákuum a festéktartályba szívja vissza azokat.

Ezzel a módszerrel hatékonyan jelölhető a termékek széles skálája.