+36 23 920 080

Arcon Hungary kft

Technológia

Drop on Demand (DOD) jelölő alkalmazása

Ezt a technológiát főképp nedvszívó felületekre alkalmazzák nagyfelbontású nyomatok elkészítésére. Nyomtatás közben feszültség alatt van a tinta, mely a mikroszkopikus méretű fúvókákon keresztül jut el a jelölendő felületre. 

A piezo hőtágulás “tolja ki” a kamrákból a tintacseppeket, így létrehozva a nagyfelbontású és igény szerint nagyméretű jelölést. Remek választás tételazonosító jelölés, vagy élelmiszer csomagolás jelölésére is. 

Ha nagyfelbontású jelölő rendszert keres nyomtatott papírok és levelezési listákhoz, a Drop on Demand jelölő technológia remek választás lehet a gyártósorba. 

Hogyan működik

A Domino К-széria, С-széria és С-széria+ alkalmazza a piezo DOD nyomtatást, amely olaj alapú, vagy akár UV tinta felhasználásával képes jelölni mindenféle felületre. Ezek a nyomtatófejek nagy mennyiségű, nagyon apró üreget tartalmaznak, ahonnan feszültség hatására kerül fel a tinta a jelölendő felületre. Ennek köszönhetően számos élelmiszer címke betűméret beállítható és nyomtatható, ezzel megkönnyítve a gyártási folyamatot. 

A tápfeszültség megszűnése után a távozó tinta helyét a kapilláris hatás miatt ismét friss tinta tölti fel, mely a következő ciklusban vesz majd részt a jelölésben.

A DOD technológia előnyei a többi nyomtatási eljárással szemben:

  • A címkézéshez képest költséghatékonyabb (akár 80%-kal)
  • Nagyobb nyomtatási rugalmasság, nincs címkeméret általi korlátozás
  • Alkalmazható sima és hullámos felületen egyaránt, mely leegyszerűsítheti a raktárak kialakítását, segíti az optimalizálást