+36 23 920 080

Arcon Hungary kft

Technológia

Drop on Demand (DOD) jelölő alkalmazása

Ezt a technológiát főképp nedvszívó felületekre alkalmazzák nagy felbontású nyomatok elkészítésére. Nyomtatás közben feszültség alatt van a tinta, mely a mikroszkopikus méretű fúvókákon keresztül jut el a jelölendő felületre. 

A piezo hőtágulás “tolja ki” a kamrákból a tintacseppeket, így létrehozva a nagy felbontású és igény szerint nagyméretű jelölést. Remek választás tételazonosító jelölés, vagy élelmiszer csomagolás jelölésére is. 

Ha nagy felbontású jelölőrendszert keres nyomtatott papírokhoz és levelezési listákhoz, a Drop on Demand jelölő technológia remek választás lehet a gyártósorba. 

Hogyan működik

A Domino К-széria, С-széria és С-széria+ a piezo DOD nyomtatást alkalmazza, amely olaj alapú, vagy akár UV tinta felhasználásával képes bármilyen felületen nyomatot létrehozni. Ezek a nyomtatófejek nagy mennyiségű, nagyon apró üregeket tartalmaznak, ahonnan feszültség hatására kerül fel a tinta a jelölendő felületre. Ennek köszönhetően számos élelmiszercímke-betűméret beállítható és nyomtatható, ezzel megkönnyítve a gyártási folyamatot. 

A tápfeszültség megszűnése után a távozó tinta helyét a kapilláris hatás miatt ismét friss tinta tölti fel, mely a következő ciklusban vesz majd részt a nyomatatásban.

A DOD technológia előnyei a többi nyomtatási eljárással szemben:

  • A címkézéshez képest költséghatékonyabb (akár 80%-kal)
  • Nagyobb nyomtatási rugalmasság, nincs címkeméret általi korlátozás
  • Alkalmazható sima és hullámos felületen egyaránt, mely leegyszerűsítheti a raktárak kialakítását, segíti az optimalizálást