+36 23 920 080

Arcon Hungary kft

Technológia

Ez egy viszonylag új technológia, mely mára már ipari szabvánnyá nőtte ki magát. Működési elve a lézerfénynek tükrökkel való eltérítése, mely a lencsén keresztül éri el a jelölendő felületet. A termék felületén lévő vékony réteg elégetésével jön létre a kontrasztos, időtálló jelölés. A Domino UK napjainkban a CO² lézeres megoldások vezető, innovatív fejlesztője, a kutatások eredményeképpen új ipari szabványt hozott létre.

Hogyan működik

A szén dioxiddal töltött lézercsőből egy félig átlátszó tükrön keresztül jut ki a lézersugár, mely tovább halad a tükörrendszer felé. A tükrök mozgása teszi lehetővé, hogy a lézersugár a jelölési terület mindenpontját elérhesse, ahonnan vagy elpárologtaja az anyagot (festett felület esetén), vagy elnyelődik a felületen matt jelölést létrehozva. (PET palack, vagy üveg).

Vektoros lézeres jelölés

A Domino által kifejlesztett vektoros lézeres jelölés (melyet az F és D szériáknál alkalmaznak) szöveg, grafika, vonalkód, stb elkészítésére alkalmas szinte minden felületen. (Műanyag, üveg, papír, karton, fa, stb.) A lézeres jelölés nagy előnye, hogy statikus és dinamikus jelölésre is használható. (álló és mozgó tárgyak is jelölhetőek) További előny, hogy nincsen kellékanyag felhasználás, és a karbantartási költségek is alacsonyan tarthatóak.

Technológiai előnyök

  • Kiváló nyomtatási minőség
  • Álló és mozgó tárgyak jelölésére is alkalmas
  • Kétirányú nyomtatás lehetősége
  • Nyomdai minőségű grafika készítése
  • Minimális karbantartási költségek és egyszerű kezelhetőség